Paplan süti recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Krém:
A süti készítését a túrós töltelékkel kezdjük. A vaníliás pudingot megfőzzük.
A tejből egy kevésben elkeverjük csomómentesre a pudingport és a tojást, a többit felforraljuk.
Teszünk bele 3-5 ek cukrot, vanília magokat, esszenciát, amink van.
Ha meleg a tej, elkeverjük benne a feloldott port és folyamatosan kevergetve besűrítjük.
Ha kész, hideg vízfürdőbe tesszük és kihűtjük.
Tészta:
Amíg hűl, kikeverjük a tésztát. A lisztet, sütőport és kakaóport összekeverjük, a tojásokat kihabosítjuk a cukorral. Mehet bele a víz és az olaj, majd szépen beleforgatjuk a lisztes keveréket.
A sima tésztát (ami elsőre lágynak tűnhet) egy vajazott, lisztezett, gáztepsibe terítjük.
Túró:
A túrót át is törhetjük, vagy rusztikusabb hangulatúra is hagyhatjuk. Kikeverjük ízlés szerint mennyiségű porcukorral, vanília aromával, a tojás sárgájával és kevés citromhéjjal.
Amikor a túró kész, belekeverjük a hideg pudingot is.
Összeállítás:
Ezt az egészet egy habzsákba, zacskóba töltjük, és berácsozzuk vele a kakaós tésztát.
Sütés:
Ha megvagyunk, 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 40 percig, vagy tűpróbáig sütjük.
Ahogy sül, még nem alakul ki a puklis paplan kinézete, de ahogy kivesszük a sütőből és hűlni kezd, úgy esik össze a túrós csíkozás és emelkedik ezáltal ki a kakaós tészta.