Paplan süti recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Krém:
A süti készítését a túrós töltelékkel kezdjük. A vaníliás pudingot megfőzzük.
A tejből egy kevésben elkeverjük csomómentesre a pudingport és a tojást, a többit felforraljuk.
Teszünk bele 3-5 ek cukrot, vanília magokat, esszenciát, amink van.
Ha meleg a tej, elkeverjük benne a feloldott port és folyamatosan kevergetve besűrítjük.
Ha kész, hideg vízfürdőbe tesszük és kihűtjük.
Tészta:
Amíg hűl, kikeverjük a tésztát. A lisztet, sütőport és kakaóport összekeverjük, a tojásokat kihabosítjuk a cukorral. Mehet bele a víz és az olaj, majd szépen beleforgatjuk a lisztes keveréket.
A sima tésztát (ami elsőre lágynak tűnhet) egy vajazott, lisztezett, gáztepsibe terítjük.
Túró:
A túrót át is törhetjük, vagy rusztikusabb hangulatúra is hagyhatjuk. Kikeverjük ízlés szerint mennyiségű porcukorral, vanília aromával, a tojás sárgájával és kevés citromhéjjal.
Amikor a túró kész, belekeverjük a hideg pudingot is.
Összeállítás:
Ezt az egészet egy habzsákba, zacskóba töltjük, és berácsozzuk vele a kakaós tésztát.
Sütés:
Ha megvagyunk, 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 40 percig, vagy tűpróbáig sütjük.
Ahogy sül, még nem alakul ki a puklis paplan kinézete, de ahogy kivesszük a sütőből és hűlni kezd, úgy esik össze a túrós csíkozás és emelkedik ezáltal ki a kakaós tészta.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »