Óriás túrórudi recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- fél kocka margarin
- 2 evőkanál kakaó
- 15 dkg porcukor
- 1 kávés kanál szódabikarbóna
- 2-3 evőkanál tejföl
Töltelék:
- 500 g túró
- 12,5 dkg margarin
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 4 evőkanál búzadara
- 2 csomag vanília cukor
- 15 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS habja
- Tetejére tortabevonó
Elkészítése:
A tésztát összegyúrjuk, majd kettéválasztjuk.
A kettéválasztott tésztákból egy-egy kisebb darabot levágunk (ez lesz az alja), majd a nagyobb darabokat 2 db őzgerincformába nyújtjuk.
A töltelékhez a túrót a margarinnal, a 4 tojássárgájával, 4 evőkanál búzadarával, 2 csomag vanília cukorral, 15 dkg porcukorral összegyúrjuk.
A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a túrós töltelékkel.
Az így kapott “krémet” az őzgerincformába nyomkodott tésztába töltjük, úgy, hogy teljesen tele legyen a forma.
A levágott darabokat is kinyújtjuk, és a töltelékre illesztjük, hogy az alsó tésztával érintkezzen.
Lassú tűznél, sokáig sütjük! Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha megsült, rácsra tesszük és kihűtjük.
Miután kihűlt, a tetejét olvasztott tortabevonóval megkenjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

