Ordás süti recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 10 ek olaj
- 10 ek cukor
- 12 ek tej
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek kakaópor
- 13 ek finomliszt(lehet picivel több is)
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- fél kg édes orda
- 10 ek cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 cs vaníliás cukor
Hab:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20 dkg cukorral kemény habbá verve
Elkészítése:
Az alapanyagokból a tésztát kézi mixerrel összekavarjuk,a lisztet a legvégén adjuk hozzá, a sütőporral együtt!
A lisztből lehet 2-3 kanállal többet is tenni,hogy olyan közepesen folyékony piskóta tészta legyen. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük és a következő krémet kanalanként rakjuk hozzá.
Az ordát, cukorral, tojás sárgával, vaníliával krémesre kavarjuk.
Ezt előre melegített sütőben megsütjük, amíg sül, gőz fölött a tojásfehérjéből és cukorból kemény habbot verünk.
Mikor kisült rákenjük a tészta tetejére és picit még a forró sütőbe visszatesszük, hogy megkeményedjen a hab.
Lehet reszelt csokidarabokkal díszíteni vagy apró színes cukorral. Jó étvágyat!
Sztori:
Nagyon finom és ízletes, ha esetleg édes orda nincs a tehéntúróval is ugyan így el lehet készíteni. Nálunk a család összes tagja imádja.
Viszonylag olcsón és gyorsan el lehet készíteni.
Az ordát főleg Erdélyben készítik. Kellemes, édeskés íze van, sok vitamint tartalmaz. Esetleg különböző fűszereket (főleg kaprot) adnak hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »