Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Hab:
Elkészítése:
Az alapanyagokból a tésztát kézi mixerrel összekavarjuk,a lisztet a legvégén adjuk hozzá, a sütőporral együtt!
A lisztből lehet 2-3 kanállal többet is tenni,hogy olyan közepesen folyékony piskóta tészta legyen. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük és a következő krémet kanalanként rakjuk hozzá.
Az ordát, cukorral, tojás sárgával, vaníliával krémesre kavarjuk.
Ezt előre melegített sütőben megsütjük, amíg sül, gőz fölött a tojásfehérjéből és cukorból kemény habbot verünk.
Mikor kisült rákenjük a tészta tetejére és picit még a forró sütőbe visszatesszük, hogy megkeményedjen a hab.
Lehet reszelt csokidarabokkal díszíteni vagy apró színes cukorral. Jó étvágyat!
Nagyon finom és ízletes, ha esetleg édes orda nincs a tehéntúróval is ugyan így el lehet készíteni. Nálunk a család összes tagja imádja.
Viszonylag olcsón és gyorsan el lehet készíteni.
Az ordát főleg Erdélyben készítik. Kellemes, édeskés íze van, sok vitamint tartalmaz. Esetleg különböző fűszereket (főleg kaprot) adnak hozzá.