Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyar szelet recept

Magyar szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 evőkanál kristálycukor
    • 7 evőkanál liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 dl étolaj
    • 1 db zöld ételfesték

    Krém:

    • 50 dkg túró
    • 20 dkg margarin
    • 8 evőkanál porcukor

    Zselé:

    • 7 dl piros színű szénsavas üdítő
    • 8 evőkanál cukor
    • 2 csomag vaníliás pudingpor

    Elkészítése:
    A 7 tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzádolgozzuk az étolajat, az ételfestéket. A lisztbe elkeverem a sütőport majd a zöld masszához adom, végül belekeverem a tojások kemény habját. Sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütöm. A krém hozzávalóit kikeverem és hűtőbe teszem. A zseléhez 2dl üdítőben elkeverem a pudingport és 2 kanál cukrot, a többi üdítőt a maradék cukorral felforralom majd belekeverem a pudingos üdítőt. Addig főzöm, míg sűrűsödni kezd. A kihűlt tésztát megkenem a túrós krémmel majd rásimítom a langyos zselét. Amikor a teteje teljesen megdermed kis időre még hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá