Magyar szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • 7 tojás
  • 7 evőkanál kristálycukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl étolaj
  • 1 db zöld ételfesték

Krém:

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg margarin
  • 8 evőkanál porcukor

Zselé:

  • 7 dl piros színű szénsavas üdítő
  • 8 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítése:
A 7 tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzádolgozzuk az étolajat, az ételfestéket. A lisztbe elkeverem a sütőport majd a zöld masszához adom, végül belekeverem a tojások kemény habját. Sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütöm. A krém hozzávalóit kikeverem és hűtőbe teszem. A zseléhez 2dl üdítőben elkeverem a pudingport és 2 kanál cukrot, a többi üdítőt a maradék cukorral felforralom majd belekeverem a pudingos üdítőt. Addig főzöm, míg sűrűsödni kezd. A kihűlt tésztát megkenem a túrós krémmel majd rásimítom a langyos zselét. Amikor a teteje teljesen megdermed kis időre még hűtőbe tesszük.