Kakaós-túrós szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 ek liszt
- 4 ek cukor
- 1 ek kakaópor
Töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- 2 dl habtejszín felverve
- ha szükséges akkor kb 10-15 dkg cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótatésztát készítünk. A piskótát egy nagyobb tepsiben sütjük meg, hogy vékony piskótát kapjunk.
A töltelékhez a habtejszínt felverjük, a túrót összekeverjük a citromlével, héjjal és a cukorral. Esetleg lehet hozzáadni 1 cs vaníliás cukrot is. Összekeverjük a habtejszínnel. A kihűlt piskótát félbe vágjuk. Rákenjük a tölteléket az egyik felére, majd ráborítjuk a másikat. Pár órára hűtőbe tesszük és felszeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

