Habos túrós recept

Elkészítése:
Először a piskótát készítjük el. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a 6 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük, a lisztet a sütőporral össze keverjük. A habba óvatosan beleforgatjuk a tojássárgákat, majd bele szitáljuk asütőporos lisztet. Kivajazott és kilisztezett tepsibe tesszük. 180°C sütőbe tűpróbáig sütjük. Ezután megcsináljuk a krémet: kikeverjük a túrót 10 dkg porcukorral és a két tojássárgájával. A tojásfehérjéből és a 35 dkg porcukorból gőz fölött habot verünk. A kihűlt piskótát megkenjük baracklekvárral, majd a túrós krémmel, végül rásimítjuk a habot. Előmelegített sütőben 180°C 10-15 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »