Habos túrós recept

Elkészítése:
Először a piskótát készítjük el. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a 6 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük, a lisztet a sütőporral össze keverjük. A habba óvatosan beleforgatjuk a tojássárgákat, majd bele szitáljuk asütőporos lisztet. Kivajazott és kilisztezett tepsibe tesszük. 180°C sütőbe tűpróbáig sütjük. Ezután megcsináljuk a krémet: kikeverjük a túrót 10 dkg porcukorral és a két tojássárgájával. A tojásfehérjéből és a 35 dkg porcukorból gőz fölött habot verünk. A kihűlt piskótát megkenjük baracklekvárral, majd a túrós krémmel, végül rásimítjuk a habot. Előmelegített sütőben 180°C 10-15 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »