Citromos-túrós szelet recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál vaníliás pudingpor vagy étkezési keményítő
- fél csomag sütőpor
Krémhez:
- 1 kg túró
- 1 lime és 1 citrom leve
- kb 20dkg cukor( ki milyen édesen szereti)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dl tejszín
- 2 csomag vaníliás pudingpor
Díszítés:
- citrom és lime
Elkészítése:
Piskóta:
A tojás fehérjét mixerrel kemény habbá verem, majd keverés közben először a cukrot, majd a tojás sárgáját adom hozzá. A végén evőkanalanként hozzáadom az átszitált sütőpor, pudingpor és a liszt keverékét. Egy gáztepsit alufóliával bevonok és ebbe öntöm a piskótatésztát. Ezt kb 170 fokon sütöm 15 percig.
Krém:
A pudingport 5 dl vízzel felforralom, majd a túrót a citrom és a lime levével, valamint a kétféle cukorral simára keverem. Ezután belevegyítem a kihűlt pudingot és hűtőbe teszem. A tejszínhabot kemény habbá verem és a dermedő túrókrémbe forgatom. A krémet egyenletesen a piskótára simítom és a tetejét citrom és lime héjának a reszelékével, illetve lime karikákkal díszítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

