Citromos-túrós szelet recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál vaníliás pudingpor vagy étkezési keményítő
- fél csomag sütőpor
Krémhez:
- 1 kg túró
- 1 lime és 1 citrom leve
- kb 20dkg cukor( ki milyen édesen szereti)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dl tejszín
- 2 csomag vaníliás pudingpor
Díszítés:
- citrom és lime
Elkészítése:
Piskóta:
A tojás fehérjét mixerrel kemény habbá verem, majd keverés közben először a cukrot, majd a tojás sárgáját adom hozzá. A végén evőkanalanként hozzáadom az átszitált sütőpor, pudingpor és a liszt keverékét. Egy gáztepsit alufóliával bevonok és ebbe öntöm a piskótatésztát. Ezt kb 170 fokon sütöm 15 percig.
Krém:
A pudingport 5 dl vízzel felforralom, majd a túrót a citrom és a lime levével, valamint a kétféle cukorral simára keverem. Ezután belevegyítem a kihűlt pudingot és hűtőbe teszem. A tejszínhabot kemény habbá verem és a dermedő túrókrémbe forgatom. A krémet egyenletesen a piskótára simítom és a tetejét citrom és lime héjának a reszelékével, illetve lime karikákkal díszítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »