Citromos-túrós szelet recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál vaníliás pudingpor vagy étkezési keményítő
- fél csomag sütőpor
Krémhez:
- 1 kg túró
- 1 lime és 1 citrom leve
- kb 20dkg cukor( ki milyen édesen szereti)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dl tejszín
- 2 csomag vaníliás pudingpor
Díszítés:
- citrom és lime
Elkészítése:
Piskóta:
A tojás fehérjét mixerrel kemény habbá verem, majd keverés közben először a cukrot, majd a tojás sárgáját adom hozzá. A végén evőkanalanként hozzáadom az átszitált sütőpor, pudingpor és a liszt keverékét. Egy gáztepsit alufóliával bevonok és ebbe öntöm a piskótatésztát. Ezt kb 170 fokon sütöm 15 percig.
Krém:
A pudingport 5 dl vízzel felforralom, majd a túrót a citrom és a lime levével, valamint a kétféle cukorral simára keverem. Ezután belevegyítem a kihűlt pudingot és hűtőbe teszem. A tejszínhabot kemény habbá verem és a dermedő túrókrémbe forgatom. A krémet egyenletesen a piskótára simítom és a tetejét citrom és lime héjának a reszelékével, illetve lime karikákkal díszítem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.