Citromos-túrós szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál vaníliás pudingpor vagy étkezési keményítő
  • fél csomag sütőpor

Krémhez:

  • 1 kg túró
  • 1 lime és 1 citrom leve
  • kb 20dkg cukor( ki milyen édesen szereti)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás pudingpor

Díszítés:

  • citrom és lime

Elkészítése:

Piskóta:

A tojás fehérjét mixerrel kemény habbá verem, majd keverés közben először a cukrot, majd a tojás sárgáját adom hozzá. A végén evőkanalanként hozzáadom az átszitált sütőpor, pudingpor és a liszt keverékét. Egy gáztepsit alufóliával bevonok és ebbe öntöm a piskótatésztát. Ezt kb 170 fokon sütöm 15 percig.

Krém:

A pudingport 5 dl vízzel felforralom, majd a túrót a citrom és a lime levével, valamint a kétféle cukorral simára keverem. Ezután belevegyítem a kihűlt pudingot és hűtőbe teszem. A tejszínhabot kemény habbá verem és a dermedő túrókrémbe forgatom. A krémet egyenletesen a piskótára simítom és a tetejét citrom és lime héjának a reszelékével, illetve lime karikákkal díszítem.