Büfés túrós recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS,
- 1/2 cs sütőpor
- kevés tejföl (kb 2 ek)
Töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 dl tejföl
- 20 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 0,5 l tej
Habhoz:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 6 evőkanál cukor
Elkészítése:
Egy nagy gáztepsit kivajazunk és félretesszük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a kivajazott tepsibe belenyomkodjuk (egyneletesen elosztva). Szórjunk rá lisztet, mert így nem ragad.
A túróhoz hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrokat, a lisztet, a tejfölt és jól összekavarjuk, majd hozzáöntjük a tejet. Ne ijedjünk meg, nagyon híg lesz, de sütés közben szépen megszilárdul!
Ráöntjük a tésztára és betesszük sülni előmelegített, 200 fokos sütőbe, kb 20 percre.
Közben a tojásfehérjéket habbá verjük a cukorral.
A 20 perc leteltével kivesszük a tésztát és a habot óvatosan a tetejére kenjük, nem baj, ha a túrótöltelék teteje ekkor még lágy.
Kb 10 percre visszatesszük a sütőbe. Megsütjük a habot is rajta.
Ha kész, hagyjuk hűlni, majd a tetejére kakaóport szitálunk és szeleteljük.