Brownie túróval recept
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt (lisztérzékeny) fajta
- 1 teáskanál sütőpor
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 17 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 6 evőkanál kakaópor
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 csipet só
Töltelék
- 25 dkg túró
- 6 dkg cukor
- 1 evőkanál vaníliás aroma
- 4 evőkanál tejföl
Elkészítése:
A tésztához egy kis lábasban összeolvasztjuk a csokoládét, a kakaót és a vajat. Egy tálban összekeverjük a lisztet sütőport, a sót. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, ehhez adjuk a langyosra kihűlt csokis keveréket, utána jön a lisztes keverék is.
Egy tepsit kibélelünk, elosztom benne a tészta felét, aztán ráteszem a túrós tölteléket, majd beborítom a tészta másik felével. Amikor már kihűlt rátesszük a csokimázat.
Csokimáz elkészítése: 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál kakaópor, 4 evőkanál víz, összemelegítem egy kis lábasban, és a brownies tetejét bevonom vele. Ez azért is finom, mivel hasonlít a túró rúdihoz. Lisztérzékenyeknek is jó, mivel nem sok liszt kell bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

