Banán alagút recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál porcukor
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál keserű kakaópor
- 1 csipet só
Krém:
- 125 g vaj
- 130 g porcukor
- 500 g túró
- 2 kisebb banán
Díszítéshez:
- 100 g tortabevonó
- 5 dkg fehér csoki
Elkészítés:
A tojásokat habosra verem a cukorral és a sóval. A lisztet és a kakaóport a masszához keverem (érdemes átszitálni). Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, és 180 fokon 5 perc alatt készre sütöm, ezután hűvös helyre teszem hűlni.
A vajat kikeverem a cukorral, és hozzáadom a túrót. A kihűlt tésztából kivágok egy akkora formát, hogy pont befedje az őzgerincformát, majd egy akkorát, amivel a forma alját fogom befedni.
A formát kibélelem folpac-kal, majd jöhet bele a nagyobb tésztalap, a krém felével megtöltöm a formát, ráfektetem a banánokat. Befedem a maradék krémmel, majd beborítom a kisebb tészta lappal. Ráhajtom a folpack túllógó részét, és hűtőbe teszem legalább 5-6 órára, de a legjobb egy éjszakát pihentetni. Tálaláskor feldíszítem az olvasztott csokival, és a reszelt fehér csokival.