Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Banán alagút recept

Banán alagút
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál porcukor
    • 4 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál keserű kakaópor
    • 1 csipet só

    Krém:

    • 125 g vaj
    • 130 g porcukor
    • 500 g túró
    • 2 kisebb banán

    Díszítéshez:

    • 100 g tortabevonó
    • 5 dkg fehér csoki

    Elkészítés:
    A tojásokat habosra verem a cukorral és a sóval. A lisztet és a kakaóport a masszához keverem (érdemes átszitálni). Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, és 180 fokon 5 perc alatt készre sütöm, ezután hűvös helyre teszem hűlni.
    A vajat kikeverem a cukorral, és hozzáadom a túrót. A kihűlt tésztából kivágok egy akkora formát, hogy pont befedje az őzgerincformát, majd egy akkorát, amivel a forma alját fogom befedni.
    A formát kibélelem folpac-kal, majd jöhet bele a nagyobb tésztalap, a krém felével megtöltöm a formát, ráfektetem a banánokat. Befedem a maradék krémmel, majd beborítom a kisebb tészta lappal. Ráhajtom a folpack túllógó részét, és hűtőbe teszem legalább 5-6 órára, de a legjobb egy éjszakát pihentetni. Tálaláskor feldíszítem az olvasztott csokival, és a reszelt fehér csokival.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá