Banán alagút

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Banán alagút

Hozzávalók:
Tészta:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • 1 csipet só

Krém:

  • 125 g vaj
  • 130 g porcukor
  • 500 g túró
  • 2 kisebb banán

Díszítéshez:

  • 100 g tortabevonó
  • 5 dkg fehér csoki

Elkészítés:
A tojásokat habosra verem a cukorral és a sóval. A lisztet és a kakaóport a masszához keverem (érdemes átszitálni). Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, és 180 fokon 5 perc alatt készre sütöm, ezután hűvös helyre teszem hűlni.
A vajat kikeverem a cukorral, és hozzáadom a túrót. A kihűlt tésztából kivágok egy akkora formát, hogy pont befedje az őzgerincformát, majd egy akkorát, amivel a forma alját fogom befedni.
A formát kibélelem folpac-kal, majd jöhet bele a nagyobb tésztalap, a krém felével megtöltöm a formát, ráfektetem a banánokat. Befedem a maradék krémmel, majd beborítom a kisebb tészta lappal. Ráhajtom a folpack túllógó részét, és hűtőbe teszem legalább 5-6 órára, de a legjobb egy éjszakát pihentetni. Tálaláskor feldíszítem az olvasztott csokival, és a reszelt fehér csokival.