Túrós pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1-2 evőkanál tejföl
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 1 kg tehéntúró
- 1-2 evőkanál tejföl
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliáscukor
- 2 csapott evőkanál búzadara
- ízlés szerint cukor
A pudinghoz:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 15 dkg cukor
Elkészítése:
A pudingot felfőzzük a 3 dl tejjel és a 15 dkg cukorral. Amíg hűl a puding a tészta hozzávalóit összedolgozzuk.
Két részre osztjuk, majd az első lapot tepsibe helyezzük. A túrót a citrommal, a búzadarával, a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd a kihűlt pudingot is hozzákeverjük.
Az első lapra kenjük. Végül a második lapot a krém tetejére helyezzük. Tetejét 1 tojással megkenjük. Villával megszúrjuk és 180 fokon megsütjük.
Tetejét porcukorral szórjuk meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »