Túrós pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1-2 evőkanál tejföl
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 1 kg tehéntúró
- 1-2 evőkanál tejföl
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliáscukor
- 2 csapott evőkanál búzadara
- ízlés szerint cukor
A pudinghoz:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 15 dkg cukor
Elkészítése:
A pudingot felfőzzük a 3 dl tejjel és a 15 dkg cukorral. Amíg hűl a puding a tészta hozzávalóit összedolgozzuk.
Két részre osztjuk, majd az első lapot tepsibe helyezzük. A túrót a citrommal, a búzadarával, a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd a kihűlt pudingot is hozzákeverjük.
Az első lapra kenjük. Végül a második lapot a krém tetejére helyezzük. Tetejét 1 tojással megkenjük. Villával megszúrjuk és 180 fokon megsütjük.
Tetejét porcukorral szórjuk meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »