Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós mézes recept

Túrós mézes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 28 dkg liszt
    • 3 dkg margarin vagy vaj
    • 2-3 evőkanál méz
    • 7,5 dkg cukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna

    Krémhez:

    • 3 dl tej
    • 1 cs vaníliás puding
    • 3-5 evőkanál cukor ízlés
    • 3 dl habtejszín
    • 1 evőkanál zselatin + fél dl víz
    • lekvár (ízlés szerint ki milyet szeret)
    • 1/2 kg túró

    Elkészítése:

    A vajat, cukrot és a mézet összeolvasztjuk egy edényben, majd levesszük a tűzhelyről. Felverjük a tojást és a sárgát, majd hozzáadjuk. A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát, majd a langyosra hűlt masszához hozzáadjuk és összegyúrjuk a tésztát. Ha szükséges kevés lisztet adjunk még hozzá, hogy ne legyen ragadós. Két részre osztjuk és egy 30*36 cm-es tepsiben vagy tepsi hátulján megsütjük, 180 fokon kb 10 perc alatt.

    A tejben felfőzzük a pudingot a cukorral, majd kihűtjük. A zselatint hozzáadjuk a vízhez, felmelegítjük. A tejszínt felverjük kemény habbá, majd összekeverjük a pudinggal és a zselatinnal, végül a túrót is hozzáadjuk.

    Az egyik lapot megkenjük lekvárral, rásimítjuk a krémet, majd a másik lapot is megkenjük lekvárral és a lekváros részével lefelé ráfordítjuk a krémre. A legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá