Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós-meggyes rózsa recept

Túrós-meggyes rózsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A tészta hozzávalói

    • 60 dkg liszt
    • kél teáskanál só
    • 3 ek cukor
    • 3,5 dl tej
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dkg élesztő
    • 0,5 dl olaj

    A töltelék hozzávalói

    • 50 dkg túró
    • 2 evőkanál búzadara
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 citrom reszelt héja
    • 20 dkg magozott meggy
    • 3-4 kanál cukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt egy kevés cukorral langyos tejben felfuttatjuk.

    A tojást a cukorral kikeverjük, majd a dagasztógépbe tesszük a lisztet, a sót, ráöntjük a felfuttatott  élesztőt és a többi hozzávalót.

    Rugalmas tésztát dagasztunk belőle, majd a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és 16 egyforma darabra vágjuk, amelyekből kis gombócokat formálunk. Ezeket letakarva 10-15 percig kelesztjük.

    Amíg kel, elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat a meggy kivételével összekeverjük és tetszőlegesen ízesítjük.

    A kelesztés után a gombócokat 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd négy helyen bevágjuk, de úgy hogy a közepébe a tölteléket bele tudjuk tenni.

    A túrót és a meggyet a közepére tesszük, majd a bevágott tésztát köré hajtjuk. Tojás sárgájával lekenjük és 170 fokon szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá