Túrós-meggyes rózsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt egy kevés cukorral langyos tejben felfuttatjuk.
A tojást a cukorral kikeverjük, majd a dagasztógépbe tesszük a lisztet, a sót, ráöntjük a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót.
Rugalmas tésztát dagasztunk belőle, majd a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és 16 egyforma darabra vágjuk, amelyekből kis gombócokat formálunk. Ezeket letakarva 10-15 percig kelesztjük.
Amíg kel, elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat a meggy kivételével összekeverjük és tetszőlegesen ízesítjük.
A kelesztés után a gombócokat 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd négy helyen bevágjuk, de úgy hogy a közepébe a tölteléket bele tudjuk tenni.
A túrót és a meggyet a közepére tesszük, majd a bevágott tésztát köré hajtjuk. Tojás sárgájával lekenjük és 170 fokon szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »