Túrós-meggyes rózsa recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Az élesztőt egy kevés cukorral langyos tejben felfuttatjuk.
A tojást a cukorral kikeverjük, majd a dagasztógépbe tesszük a lisztet, a sót, ráöntjük a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót.
Rugalmas tésztát dagasztunk belőle, majd a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és 16 egyforma darabra vágjuk, amelyekből kis gombócokat formálunk. Ezeket letakarva 10-15 percig kelesztjük.
Amíg kel, elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat a meggy kivételével összekeverjük és tetszőlegesen ízesítjük.
A kelesztés után a gombócokat 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd négy helyen bevágjuk, de úgy hogy a közepébe a tölteléket bele tudjuk tenni.
A túrót és a meggyet a közepére tesszük, majd a bevágott tésztát köré hajtjuk. Tojás sárgájával lekenjük és 170 fokon szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


