Hozzávalók:
A tészta hozzávalói
A töltelék hozzávalói
Elkészítése:
Az élesztőt egy kevés cukorral langyos tejben felfuttatjuk.
A tojást a cukorral kikeverjük, majd a dagasztógépbe tesszük a lisztet, a sót, ráöntjük a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót.
Rugalmas tésztát dagasztunk belőle, majd a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és 16 egyforma darabra vágjuk, amelyekből kis gombócokat formálunk. Ezeket letakarva 10-15 percig kelesztjük.
Amíg kel, elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat a meggy kivételével összekeverjük és tetszőlegesen ízesítjük.
A kelesztés után a gombócokat 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd négy helyen bevágjuk, de úgy hogy a közepébe a tölteléket bele tudjuk tenni.
A túrót és a meggyet a közepére tesszük, majd a bevágott tésztát köré hajtjuk. Tojás sárgájával lekenjük és 170 fokon szép pirosra sütjük.