Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós lepény recept

Túrós lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 10 dkg margarin
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • tejföl

    Töltelék anyaga:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS habja
    • 10 dkg cukor
    • 50 dkg túró
    • ízlés szerint mazsola
    • kapor a kapros változathoz

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kettéosztjuk. Az egyik lapot tepsibe tesszük, rá a tölteléket, és bevonjuk a másik tésztával.

    A töltelékhez az 5 tojássárgáját, 10 dkg cukrot habosra keverjük, majd hozzáadunk 50 dkg túrót. Hozzáadjuk a habot. Tehetünk bele mazsolát is. A tészta tetejét megkenjük tojással, villával mintázunk rá.

    A kapros túrós pitét is ugyan így készítjük, csak a töltelékbe apróra vágott kaprot teszünk.

    Sütőben megsütjük.
    Sütési hőfok:
    200°C

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá