Túrós-gesztenyés alagút recept

Elkészítése:
A piskótalapot kétfelé vágjuk úgy, hogy egy széles és egy keskeny lapot kapjunk, amivel kibéleljük az őzgerincformát. A formát a vastagabb lappal kibéleljük. Én alufóliát használok bélésnek, de lehet más is.
A túrót a cukorral, meg a tojássárgájával kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot is, és félretesszük. Addig felverjük a tejszínt egy kevés cukorral, majd a masszához lazán hozzákeverjük. Végül a krémsajtot is belekeverjük, és ezzel töltjük meg a piskóta alagutat.
A gesztenyemasszát kinyújtjuk folpackon keresztül, és ráborítjuk a tetejére. Befedjük a keskeny piskótával, ráhajtjuk a fóliát, és behűtjük.
A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, tegyünk hozzá olajat, majd a kihűlt alagutat kivesszük a formából, és bevonjuk a csokival.
Végül fehér csokiforgáccsal díszítem. Jól behűtöm, majd keskeny szeletekbe kínálom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »