Túrós batyu recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 mk só
- 6 dkg vaj
- 2,5 dkg élesztő
Töltelék hozzávalói:
- 50 dkg túró
- 4-5 ek porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 ek búzadara
- 10 dkg mazsola
- 1 citrom reszelt héja
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + a lekenéshez
Elkészítése:
A porcukrot keverjük alaposan össze a vaníliás cukorral, a tojással, a sóval, az olvasztott vajjal, és a langyos tejjel, majd öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe.
Ezután kanalazzuk rá a lisztet, majd morzsoljuk rá az élesztőt. Ezután indítsuk el a dagasztó programot, és dagasszuk meg a tésztát. (én egymásután kétszer indítottam el a dagasztó programot, hogy egy szép, sima tésztát kapjak) Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát.
Amikor végzett a gép a dagasztással, tegyük át a tésztát egy kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kb. egy óra alatt kelesszük a duplájára.
A túrót tegyük egy tálba, majd villával törjük össze. Ezután adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját, majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a búzadarát, a mazsolát, és szintén keverjük össze.
A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, majd apránként, keverjük hozzá a túrós masszához. Az elkészült tölteléket tegyük félre addig, még a megkelt tésztát kinyújtjuk, és felvágjuk.
A megkelt tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagra, majd vágjuk fel kb. 10×10-es négyzetekre.
Ezután mindegyik közepére tegyünk egy kanál túrós tölteléket, majd a tészta négy sarkát összefogva, majd megcsavarva, formázzuk meg a batyukat.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük egymásmellé az elkészült batyukat. Ezután takarjuk le konyharuhával, majd 30 perc alatt kelesszük újra. Mielőtt behelyeznénk a sütőbe, felvert egész tojással kenjük le a batyukat.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 20 perc alatt süssük készre. (ha sütés közben nagyon kezdene pirulni a teteje, akkor sütőpapírral takarjuk le) A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben langyosra hűlni, majd óvatosan szedjük szét az esetleg összenőtt batyukat.
Tálalás előtt hűtsük ki, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

