Túrós batyu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 mk só
- 6 dkg vaj
- 2,5 dkg élesztő
Töltelék hozzávalói:
- 50 dkg túró
- 4-5 ek porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 ek búzadara
- 10 dkg mazsola
- 1 citrom reszelt héja
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + a lekenéshez
Elkészítése:
A porcukrot keverjük alaposan össze a vaníliás cukorral, a tojással, a sóval, az olvasztott vajjal, és a langyos tejjel, majd öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe.
Ezután kanalazzuk rá a lisztet, majd morzsoljuk rá az élesztőt. Ezután indítsuk el a dagasztó programot, és dagasszuk meg a tésztát. (én egymásután kétszer indítottam el a dagasztó programot, hogy egy szép, sima tésztát kapjak) Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát.
Amikor végzett a gép a dagasztással, tegyük át a tésztát egy kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kb. egy óra alatt kelesszük a duplájára.
A túrót tegyük egy tálba, majd villával törjük össze. Ezután adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját, majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a búzadarát, a mazsolát, és szintén keverjük össze.
A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, majd apránként, keverjük hozzá a túrós masszához. Az elkészült tölteléket tegyük félre addig, még a megkelt tésztát kinyújtjuk, és felvágjuk.
A megkelt tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagra, majd vágjuk fel kb. 10×10-es négyzetekre.
Ezután mindegyik közepére tegyünk egy kanál túrós tölteléket, majd a tészta négy sarkát összefogva, majd megcsavarva, formázzuk meg a batyukat.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük egymásmellé az elkészült batyukat. Ezután takarjuk le konyharuhával, majd 30 perc alatt kelesszük újra. Mielőtt behelyeznénk a sütőbe, felvert egész tojással kenjük le a batyukat.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 20 perc alatt süssük készre. (ha sütés közben nagyon kezdene pirulni a teteje, akkor sütőpapírral takarjuk le) A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben langyosra hűlni, majd óvatosan szedjük szét az esetleg összenőtt batyukat.
Tálalás előtt hűtsük ki, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »