Túrós-aszalt vörös áfonyás kuglóf recept

Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- csipet só
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 10 dkg aszalt vörös áfonya
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. A kuglófformát vékonyan kikenjük margarinnal és megszórjuk zsemlemorzsával.
A túrót egy tálban alaposan áttörjük (erre én a krumpli törőt használtam). Egy másik tálban a lisztet a sütőporral és a sóval elkeverjük. A margarint egy kicsit megolvasztjuk, simára keverjük a cukrokkal, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Beleforgatjuk az áttört túrót. Kanalanként beleszórjuk a lisztet, közben folyamatosan kavarjuk. Legvégén pedig beleszórjuk a lisztben megforgatott aszalt áfonya szemeket.
A sűrű masszát az előkészített formába simítjuk. 180 fokon 50-60 percig sütjük (az idő sütőfüggő). Érdemes tűpróbát végezni.
Ha kész, a formában pihentetjük kb 10 percet, majd rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
A szülinapi kuglóf sikerén felbuzdulva ismét elővettem a formát. Most egy túrós tésztájú finomságot sütöttem, amibe aszalt vörös áfonya került. Természetesen mazsola is remek hozzá, de nálunk azt nem nagyon szereti a család, de áfonya mindig van itthon. Úgy terveztem, hogy a tetejét csokival vonom be és félretettem egy keveset az aszalt gyümölcsből, de mire kisült, a kicsikém megette a díszítést :-) Így maradt a porcukor.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »