Túrós-aszalt vörös áfonyás kuglóf recept

Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- csipet só
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 10 dkg aszalt vörös áfonya
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. A kuglófformát vékonyan kikenjük margarinnal és megszórjuk zsemlemorzsával.
A túrót egy tálban alaposan áttörjük (erre én a krumpli törőt használtam). Egy másik tálban a lisztet a sütőporral és a sóval elkeverjük. A margarint egy kicsit megolvasztjuk, simára keverjük a cukrokkal, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Beleforgatjuk az áttört túrót. Kanalanként beleszórjuk a lisztet, közben folyamatosan kavarjuk. Legvégén pedig beleszórjuk a lisztben megforgatott aszalt áfonya szemeket.
A sűrű masszát az előkészített formába simítjuk. 180 fokon 50-60 percig sütjük (az idő sütőfüggő). Érdemes tűpróbát végezni.
Ha kész, a formában pihentetjük kb 10 percet, majd rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
A szülinapi kuglóf sikerén felbuzdulva ismét elővettem a formát. Most egy túrós tésztájú finomságot sütöttem, amibe aszalt vörös áfonya került. Természetesen mazsola is remek hozzá, de nálunk azt nem nagyon szereti a család, de áfonya mindig van itthon. Úgy terveztem, hogy a tetejét csokival vonom be és félretettem egy keveset az aszalt gyümölcsből, de mire kisült, a kicsikém megette a díszítést :-) Így maradt a porcukor.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »