Túrós-almás pite recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg túró
- 25 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 40 dkg liszt
A tészta összeállításához,ha szükséges:
- 1-2 ek tejföl
A töltelékhez:
- 60 dkg alma, apró kockákra vágva
- 1 dl fehérbor
- 2 evőkanál méz
- 5 dkg mazsola
- fahéj
- 1 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A töltelék hozzávalóit puhára pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük és 20*30 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tészta egyik felét a tepsibe fektetjük, rátesszük a kihűlt tölteléket, befedjük a másik lappal, a tetejét megkenjük felvert tojással.
Villával megszurkáljuk és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »