Túrós-almás pite recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg túró
- 25 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 40 dkg liszt
A tészta összeállításához,ha szükséges:
- 1-2 ek tejföl
A töltelékhez:
- 60 dkg alma, apró kockákra vágva
- 1 dl fehérbor
- 2 evőkanál méz
- 5 dkg mazsola
- fahéj
- 1 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A töltelék hozzávalóit puhára pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük és 20*30 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tészta egyik felét a tepsibe fektetjük, rátesszük a kihűlt tölteléket, befedjük a másik lappal, a tetejét megkenjük felvert tojással.
Villával megszurkáljuk és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »