Túrós-almás pite recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg túró
- 25 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 40 dkg liszt
A tészta összeállításához,ha szükséges:
- 1-2 ek tejföl
A töltelékhez:
- 60 dkg alma, apró kockákra vágva
- 1 dl fehérbor
- 2 evőkanál méz
- 5 dkg mazsola
- fahéj
- 1 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A töltelék hozzávalóit puhára pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük és 20*30 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tészta egyik felét a tepsibe fektetjük, rátesszük a kihűlt tölteléket, befedjük a másik lappal, a tetejét megkenjük felvert tojással.
Villával megszurkáljuk és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »