Túrós-almás pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 40 dkg liszt

A tészta összeállításához,ha szükséges:

  • 1-2 ek tejföl

A töltelékhez:

  • 60 dkg alma, apró kockákra vágva
  • 1 dl fehérbor
  • 2 evőkanál méz
  • 5 dkg mazsola
  • fahéj
  • 1 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítése:

A töltelék hozzávalóit puhára pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük és 20*30 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tészta egyik felét a tepsibe fektetjük, rátesszük a kihűlt tölteléket, befedjük a másik lappal, a tetejét megkenjük felvert tojással.

Villával megszurkáljuk és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.