Túrókrémmel töltött banánocskák recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 45 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 10 dkg cukor
Töltelékhez:
- 25 dkg tehéntúró
- 10 dkg cukor
- 1 közepes db banán
- 2 csapott ek finomliszt
- 1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 0,5 kávéskanál sárga ételfesték
- 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A vajat simára kikeverjük a cukorral, tejföllel, majd hozzáadjuk az átszitált, sütőporral elkevert lisztet. Az összegyúrt tésztát 20 részre osztjuk, golyókat formázunk belőle és 1 órára a hűtőbe tesszük.
A golyókat lisztezett deszkán, egyesével kinyújtjuk ovális formára, közepébe teszünk 1-1 tk tölteléket, banán formát alakítunk ki belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és addig sütjük míg pirulni nem kezd. Amikor a tészták megsültek és kissé kihűltek egyesével lefestjük színezékes tojás sárgájával és a végét belemártjuk kakaóporba.
Töltelék elkészítése: a banánt összenyomkodjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és hagyjuk pár percet állni.
A tetejére a tojás sárgáját kikeverjük a sárga színezővel.