Túrókrémmel töltött banánocskák recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 45 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 10 dkg cukor
Töltelékhez:
- 25 dkg tehéntúró
- 10 dkg cukor
- 1 közepes db banán
- 2 csapott ek finomliszt
- 1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 0,5 kávéskanál sárga ételfesték
- 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A vajat simára kikeverjük a cukorral, tejföllel, majd hozzáadjuk az átszitált, sütőporral elkevert lisztet. Az összegyúrt tésztát 20 részre osztjuk, golyókat formázunk belőle és 1 órára a hűtőbe tesszük.
A golyókat lisztezett deszkán, egyesével kinyújtjuk ovális formára, közepébe teszünk 1-1 tk tölteléket, banán formát alakítunk ki belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és addig sütjük míg pirulni nem kezd. Amikor a tészták megsültek és kissé kihűltek egyesével lefestjük színezékes tojás sárgájával és a végét belemártjuk kakaóporba.
Töltelék elkészítése: a banánt összenyomkodjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és hagyjuk pár percet állni.
A tetejére a tojás sárgáját kikeverjük a sárga színezővel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »


