Túrókrémmel töltött banánocskák recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 45 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 10 dkg cukor
Töltelékhez:
- 25 dkg tehéntúró
- 10 dkg cukor
- 1 közepes db banán
- 2 csapott ek finomliszt
- 1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 0,5 kávéskanál sárga ételfesték
- 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A vajat simára kikeverjük a cukorral, tejföllel, majd hozzáadjuk az átszitált, sütőporral elkevert lisztet. Az összegyúrt tésztát 20 részre osztjuk, golyókat formázunk belőle és 1 órára a hűtőbe tesszük.
A golyókat lisztezett deszkán, egyesével kinyújtjuk ovális formára, közepébe teszünk 1-1 tk tölteléket, banán formát alakítunk ki belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és addig sütjük míg pirulni nem kezd. Amikor a tészták megsültek és kissé kihűltek egyesével lefestjük színezékes tojás sárgájával és a végét belemártjuk kakaóporba.
Töltelék elkészítése: a banánt összenyomkodjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és hagyjuk pár percet állni.
A tetejére a tojás sárgáját kikeverjük a sárga színezővel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »