Túrókrémes fatörzs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- fél csomag sütőpor
- 2 kanál víz
Töltelék:
- 25 dkg áttört túró
- 10 dkg cukor
- 2 kanál tejföl
- 1 citrom leve
- 1 csomag tejszínes pudingpor
- 1 kanál cukor
- fél liter tej
A tetejére:
- 1 tábla étcsokoládé
- 5 dkg margarin
- 3 kanál étolaj
Díszítéshez:
- kókusz
- marcipán
Elkészítése:
A tojások sárgáját 1 evőkanál cukorral és a vízzel kikeverem. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem, majd óvatosan a sárga masszába forgatom, vigyázva, hogy ne törjön össze. Hozzákeverem a sütőporral és kakaóval összekevert lisztet, majd sütőpapírral bélelt tepsiben vékony piskótát sütök, 170-180 fokon. Még melegen feltekerem és hagyom kihűlni.
A túrót, a cukorral, a tejföllel és a citrom levével kiverem. A pudingport a tejben 1 kanál cukorral megfőzöm, majd amikor kihűlt összekeverem a túrókrémmel.
A megtöltött tésztát feltekerem, majd a tetejére csokimázat teszek. A mázhoz az étcsokoládét gőz fölött felolvasztom az olajjal és margarinnal. Kókusszal és marcipánnal díszítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »