Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrógombóc recept

Túrógombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg túró
    • 2 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 púpos ek búzadara
    • 1 csipet só
    • 1 ek cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor

    Morzsához:

    • 10-15 dkg zsemlemorzsa
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    A túrót jól áttörjük (én egy krumplitörőt használtam) és hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a búzadarát és alaposan összeforgatjuk. Lefedve a hűtőben pihentetjük legalább 2 órát.

    Egy fazékban vizet forralunk 1 csipet sóval. Amíg felforr a víz, elkészítjük a morzsát. A zsemlemorzsát az olajon picit megpirítjuk.

    Kézzel közepes golyókat formázunk a masszából, és ha már forr a víz, a gombócokat szépen beleengedjük. Kb. 10 perc alatt közepes lángon megfőzzük.

    Kihalásszuk a vízből, kicsit lecsöpögtetjük, és a morzsába forgatjuk.

    Porcukorral meghintve kínáljuk. Ízlés szerint tejfölt is adhatunk hozzá, de a gombócok egyáltalán nem szárazak, mi ezt most elhagytuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá