Hozzávalók:
Morzsához:
Elkészítése:
A túrót jól áttörjük (én egy krumplitörőt használtam) és hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a búzadarát és alaposan összeforgatjuk. Lefedve a hűtőben pihentetjük legalább 2 órát.
Egy fazékban vizet forralunk 1 csipet sóval. Amíg felforr a víz, elkészítjük a morzsát. A zsemlemorzsát az olajon picit megpirítjuk.
Kézzel közepes golyókat formázunk a masszából, és ha már forr a víz, a gombócokat szépen beleengedjük. Kb. 10 perc alatt közepes lángon megfőzzük.
Kihalásszuk a vízből, kicsit lecsöpögtetjük, és a morzsába forgatjuk.
Porcukorral meghintve kínáljuk. Ízlés szerint tejfölt is adhatunk hozzá, de a gombócok egyáltalán nem szárazak, mi ezt most elhagytuk.