Túrógombóc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 2 közepes tojás
  • 5 púpos ek búzadara
  • 1 csipet só
  • 1 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor

Morzsához:

  • 10-15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

A túrót jól áttörjük (én egy krumplitörőt használtam) és hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a búzadarát és alaposan összeforgatjuk. Lefedve a hűtőben pihentetjük legalább 2 órát.

Egy fazékban vizet forralunk 1 csipet sóval. Amíg felforr a víz, elkészítjük a morzsát. A zsemlemorzsát az olajon picit megpirítjuk.

Kézzel közepes golyókat formázunk a masszából, és ha már forr a víz, a gombócokat szépen beleengedjük. Kb. 10 perc alatt közepes lángon megfőzzük.

Kihalásszuk a vízből, kicsit lecsöpögtetjük, és a morzsába forgatjuk.

Porcukorral meghintve kínáljuk. Ízlés szerint tejfölt is adhatunk hozzá, de a gombócok egyáltalán nem szárazak, mi ezt most elhagytuk.