Túrógombóc recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dl búzadara
- csipet só
- tejföl
- cukor
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A túrót összetörjük majd hozzáadjuk a búzadarát és a 4 tojást. Legalább 3-4 órát állni hagyjuk. Lepirítjuk a zsemlemorzsát kevés olajon. A tejfölt ízesítjük cukorral. Forrásban lévő vízben a gombócokat kifőzzük, majd a pirított zsemlemorzsában megforgatjuk. Édes tejföllel kínáljuk.
Tipp:
Én a tejfölbe szoktam tenni 1 vaníliás cukrot,mert így finomabb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

