Túrófánk recept
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 0,5 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- reszelt citrom héj
- csipet só
- 1 ek rum
- porcukor a hempergetéshez
Elkészítése:
A túrót kicsit villával összetörjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, az ízlés szerinti mennyiségű rumot és a tojások sárgáját.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan a masszához keverjük.
Egy serpenyőbe bőséges olajat öntünk, jól felhevítjük, majd kanállal kis halmokat szaggatunk bele a tésztából.
Sütés közben átfordítjuk, és szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Jól lecsepegtetve kiszedjük, és papírtörlőre tesszük, hogy a maradék olajat is felszívja.
A kisült fánkokat még melegen vaníliás cukorral elkevert porcukorban jól meghempergetjük.
Tálaláskor ízlés szerint lekvárral kínálhatjuk.
A túrófánk kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

