Túrófánk recept

Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- reszelt citrom héj
- csipet só
- 1 ek rum
- porcukor a hempergetéshez
Elkészítése:
A túrót kicsit villával összetörjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, az ízlés szerinti mennyiségű rumot és a tojások sárgáját.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan a masszához keverjük.
Egy serpenyőbe bőséges olajat öntünk, jól felhevítjük, majd kanállal kis halmokat szaggatunk bele a tésztából.
Sütés közben átfordítjuk, és szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Jól lecsepegtetve kiszedjük, és papírtörlőre tesszük, hogy a maradék olajat is felszívja.
A kisült fánkokat még melegen vaníliás cukorral elkevert porcukorban jól meghempergetjük.
Tálaláskor ízlés szerint lekvárral kínálhatjuk.
A túrófánk kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »