Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túróalagút recept

Túróalagút
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskóta

    • 2 x 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 x 5 ek liszt
    • 2 x 5 ek cukor
    • 2 x 0,5 csomag sütőpor
    • lekvár

    Töltelék:

    • 75 dkg túró
    • 2,5 dl habtejszín
    • porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 konzerv barack befőtt
    • zselatin

    Elkészítése:

    2 piskótát, azaz 2 túróalagutat készítünk. (Ha csak egyet szeretnénk, a mennyiségeket felezzük.)

    A tojásokat szétválasztjuk, 5 sárgáját kikeverünk 5 evőkanál cukorral. 5 tojáshabot keményre felverünk. A lisztben elkeverjük a sütőport, és hozzáadjuk a cukros tojássárgához, elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot. Sütőpapírral bélelt nagy méretű (gáztepsi) tepsibe egyengetjük a masszát, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. A másik piskótát ugyanígy készítjük el.

    Ha kisültek a piskóták, nedves konyharuhára téve feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, letekerjük, és lekvárral megkenjük, majd visszatekerjük őket, és felszeleteljük.

    Két őzgerincformát folpackkal kibélelünk, és a piskótaszeletekkel kirakjuk. Maradni fog, ne aggódjunk, a maradékkal zárjuk le az alagutat majd.

    Krém készítése:

    75 dkg túrót ízlés szerinti porcukorral és 2 csomag vaníliás cukorral kikeverjük. Beletesszük a citrom reszelt héját is. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a túróhoz forgatjuk. A barack befőttet felkockázzuk, és ezt is a krémbe forgatjuk.

    1 dl vizet egy csomag étkezési zselatinnal felfőzünk, langyosra hűtjük, majd belekeverjük a krémbe.

    Összeállítás:

    A krémet beleöntjük a piskótaszeletekkel kirakott formába. A tetejét is kirakjuk a maradék piskótaszeletekkel.

    Hűtőbe tesszük, és amikor a krém megszilárdul, kiborítjuk egy tálcára. A fóliát levesszük róla, és szeletelve kínáljuk.

    A túróalagút kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 198 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 24 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá