Hozzávalók:
Piskóta
Töltelék:
Elkészítése:
2 piskótát, azaz 2 túróalagutat készítünk. (Ha csak egyet szeretnénk, a mennyiségeket felezzük.)
A tojásokat szétválasztjuk, 5 sárgáját kikeverünk 5 evőkanál cukorral. 5 tojáshabot keményre felverünk. A lisztben elkeverjük a sütőport, és hozzáadjuk a cukros tojássárgához, elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot. Sütőpapírral bélelt nagy méretű (gáztepsi) tepsibe egyengetjük a masszát, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. A másik piskótát ugyanígy készítjük el.
Ha kisültek a piskóták, nedves konyharuhára téve feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, letekerjük, és lekvárral megkenjük, majd visszatekerjük őket, és felszeleteljük.
Két őzgerincformát folpackkal kibélelünk, és a piskótaszeletekkel kirakjuk. Maradni fog, ne aggódjunk, a maradékkal zárjuk le az alagutat majd.
75 dkg túrót ízlés szerinti porcukorral és 2 csomag vaníliás cukorral kikeverjük. Beletesszük a citrom reszelt héját is. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a túróhoz forgatjuk. A barack befőttet felkockázzuk, és ezt is a krémbe forgatjuk.
1 dl vizet egy csomag étkezési zselatinnal felfőzünk, langyosra hűtjük, majd belekeverjük a krémbe.
A krémet beleöntjük a piskótaszeletekkel kirakott formába. A tetejét is kirakjuk a maradék piskótaszeletekkel.
Hűtőbe tesszük, és amikor a krém megszilárdul, kiborítjuk egy tálcára. A fóliát levesszük róla, és szeletelve kínáljuk.