Túró Rudi torta recept

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál liszt (púpos)
- 1 evőkanál kakaó (púpos)
- 3 evőkanál cukor (csapott)
A krémhez:
- 1 kg túró(krémesebb)
- 4 csomag vaníliás cukor
- kb 15 dkg cukor
- 20g Instant Expressz zselatinfix (egyszerűbb mint a főzős zselatin és könnyebb vele dolgozni)
- 1 citrom héja és leve
- 5 dl hulala vagy habmester habtejszín
A tetejére:
- 20 dkg csoki
- 2-3 evőkanál olaj
- 8-10db Túró Rudi
Elkészítése: Elkészítés: 24-26 cm tortaformához
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd kikent tortaformában (26 cm) 180 fokon tűpróbáig sütjük (10-15 perc). Amíg sül, elkészítjük a krémet.
A túrót, a cukrot , a vaníliás cukrot, a zselatint, a citrom levet és a citrom héját összekeverjük, majd felverjük a habtejszínt és belekeverjük a túróba. Ha kihűlt a piskóta, benne hagyom a formában, majd rákenjük a krémet
A tetejére gőz fölött megolvasztjuk a csoki, majd óvatosan ráöntjük a túróra. A tetejére tesszük a rudikat, majd 3 órára betesszük a hűtőbe.
Tipp:
A receptet egy barátnőmtől kaptam amit a gyerekeim szülinapjára sütöttem meg. Nagyon ízletes volt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »