Túró Rudi torta recept

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál liszt (púpos)
- 1 evőkanál kakaó (púpos)
- 3 evőkanál cukor (csapott)
A krémhez:
- 1 kg túró(krémesebb)
- 4 csomag vaníliás cukor
- kb 15 dkg cukor
- 20g Instant Expressz zselatinfix (egyszerűbb mint a főzős zselatin és könnyebb vele dolgozni)
- 1 citrom héja és leve
- 5 dl hulala vagy habmester habtejszín
A tetejére:
- 20 dkg csoki
- 2-3 evőkanál olaj
- 8-10db Túró Rudi
Elkészítése: Elkészítés: 24-26 cm tortaformához
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd kikent tortaformában (26 cm) 180 fokon tűpróbáig sütjük (10-15 perc). Amíg sül, elkészítjük a krémet.
A túrót, a cukrot , a vaníliás cukrot, a zselatint, a citrom levet és a citrom héját összekeverjük, majd felverjük a habtejszínt és belekeverjük a túróba. Ha kihűlt a piskóta, benne hagyom a formában, majd rákenjük a krémet
A tetejére gőz fölött megolvasztjuk a csoki, majd óvatosan ráöntjük a túróra. A tetejére tesszük a rudikat, majd 3 órára betesszük a hűtőbe.
Tipp:
A receptet egy barátnőmtől kaptam amit a gyerekeim szülinapjára sütöttem meg. Nagyon ízletes volt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »