Tonkababos Csokoládé Souffle recept

Elkészítése:
A vajat és a csokoládét egy hőálló tálba tesszük majd mikróban, vagy vízgőz felett megolvasztjuk és elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet simára keverjük, majd a porcukrot is.Ezután egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját, elkeverjük, majd az egész tojásokat. Simára keverjük legvégül pedig beletesszük a lereszelt tonkababot.
A souffle formákat vagy ha az nincs akkor sima muffin formát kivajazunk majd kakaóporral elkevert lisztel körbe szórjuk a felesleget pedig kiöntjük. Kisméretű merőkanállal szépen belemerjük a masszát a formákba kb 3/4-ig.180 fokra előmelegített sütőben pedig 8 percig sütjük.
Ez idő alatt a soufflé felemelkedik de a közepe folyékony marad. Tálaláskor adhatunk mellé vanília fagyit.
Tipp:
12 db készül belőle normál Souffle formában.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »