Tonkababos Csokoládé Souffle recept
Elkészítése:
A vajat és a csokoládét egy hőálló tálba tesszük majd mikróban, vagy vízgőz felett megolvasztjuk és elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet simára keverjük, majd a porcukrot is.Ezután egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját, elkeverjük, majd az egész tojásokat. Simára keverjük legvégül pedig beletesszük a lereszelt tonkababot.
A souffle formákat vagy ha az nincs akkor sima muffin formát kivajazunk majd kakaóporral elkevert lisztel körbe szórjuk a felesleget pedig kiöntjük. Kisméretű merőkanállal szépen belemerjük a masszát a formákba kb 3/4-ig.180 fokra előmelegített sütőben pedig 8 percig sütjük.
Ez idő alatt a soufflé felemelkedik de a közepe folyékony marad. Tálaláskor adhatunk mellé vanília fagyit.
Tipp:
12 db készül belőle normál Souffle formában.