Tonkababos Csokoládé Souffle recept
Elkészítése:
A vajat és a csokoládét egy hőálló tálba tesszük majd mikróban, vagy vízgőz felett megolvasztjuk és elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet simára keverjük, majd a porcukrot is.Ezután egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját, elkeverjük, majd az egész tojásokat. Simára keverjük legvégül pedig beletesszük a lereszelt tonkababot.
A souffle formákat vagy ha az nincs akkor sima muffin formát kivajazunk majd kakaóporral elkevert lisztel körbe szórjuk a felesleget pedig kiöntjük. Kisméretű merőkanállal szépen belemerjük a masszát a formákba kb 3/4-ig.180 fokra előmelegített sütőben pedig 8 percig sütjük.
Ez idő alatt a soufflé felemelkedik de a közepe folyékony marad. Tálaláskor adhatunk mellé vanília fagyit.
Tipp:
12 db készül belőle normál Souffle formában.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

