Tonkababos Csokoládé Souffle

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg étcsokoládé (min. 52%-os)
  • 10 dkg liszt
  • 12 dkg porcukor
  • 5 tojás sárgája
  • 4 egész tojás
  • egy egész tonkabab

Elkészítése:

A vajat és a csokoládét egy hőálló tálba tesszük majd mikróban, vagy vízgőz felett megolvasztjuk és elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet simára keverjük, majd a porcukrot is.Ezután egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját, elkeverjük, majd az egész tojásokat. Simára keverjük legvégül pedig beletesszük a lereszelt tonkababot.

A souffle formákat vagy ha az nincs akkor sima muffin formát kivajazunk majd kakaóporral elkevert lisztel körbe szórjuk a felesleget pedig kiöntjük. Kisméretű merőkanállal szépen belemerjük a masszát a formákba kb 3/4-ig.180 fokra előmelegített sütőben pedig 8 percig sütjük.

Ez idő alatt a soufflé felemelkedik de a közepe folyékony marad. Tálaláskor adhatunk mellé vanília fagyit.

Tipp:

12 db készül belőle normál Souffle formában.