Töltött perec recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg finomliszt
- 2 teáskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 10 dkg puha vaj
- 2 dl langyos tej
- 2 dl langyos víz
- 3 dkg friss élesztő
Töltelékhez:
- 25 dkg gépsonka apróra vágva
- 20 dkg sajt apróra vágva
Vízfürdőhöz:
- kb. 2 liter víz
- fél csomag szódabikarbóna
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- mák
Elkészítése:
Mérjük ki a tejet és a vizet, adjuk hozzá a cukrot, langyosítsuk meg és tegyük bele az élesztőt. Mérjük ki a lisztet, a sót, majd öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt és a puha vajat. Dagasszunk belőle rugalmas tésztát , majd kelesszük duplájára a tésztát nagyjából 1 óra alatt.
A megkelt tésztát borítsuk enyhén lisztezett felületre, majd vágjuk 10 egyenlő darabra. A darabokat ellapítjuk,kinyújtjuk és megtöltjük a töltelékkel
Rudakat sodrunk belőle, úgy, hogy a közepét vastagabbra, a két végét egészen vékonyra hagyjuk. Megformázzuk a pereceket, és egy ruhával letakarjuk míg elkészül a vízfürdő.
A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, és 2 nagy tepsit kibélelek sütőpapírral. Egy nagyobb lábasban vizet melegítünk, amikor felforr, fél tasak szódabikarbónát teszünk bele. Takarékra vesszük a lángot és a pereceket oldalanként fél-fél percig előfőzzük benne. A pereceket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kenjük meg tetejüket a felvert tojással és szórjuk meg mákkal.
Nagyjából 15 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
Tipp:
Sosem készítettem még olyan péksüteményt, amit sütés előtt szódabikarbónás vízben kellett előfőzni. Kicsit féltem tőle, de szerencsére kár volt. A perec puha és foszlós, imádtuk! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »