Töltött perec recept
Hozzávalók:
- 70 dkg finomliszt
- 2 teáskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 10 dkg puha vaj
- 2 dl langyos tej
- 2 dl langyos víz
- 3 dkg friss élesztő
Töltelékhez:
- 25 dkg gépsonka apróra vágva
- 20 dkg sajt apróra vágva
Vízfürdőhöz:
- kb. 2 liter víz
- fél csomag szódabikarbóna
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- mák
Elkészítése:
Mérjük ki a tejet és a vizet, adjuk hozzá a cukrot, langyosítsuk meg és tegyük bele az élesztőt. Mérjük ki a lisztet, a sót, majd öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt és a puha vajat. Dagasszunk belőle rugalmas tésztát , majd kelesszük duplájára a tésztát nagyjából 1 óra alatt.
A megkelt tésztát borítsuk enyhén lisztezett felületre, majd vágjuk 10 egyenlő darabra. A darabokat ellapítjuk,kinyújtjuk és megtöltjük a töltelékkel
Rudakat sodrunk belőle, úgy, hogy a közepét vastagabbra, a két végét egészen vékonyra hagyjuk. Megformázzuk a pereceket, és egy ruhával letakarjuk míg elkészül a vízfürdő.
A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, és 2 nagy tepsit kibélelek sütőpapírral. Egy nagyobb lábasban vizet melegítünk, amikor felforr, fél tasak szódabikarbónát teszünk bele. Takarékra vesszük a lángot és a pereceket oldalanként fél-fél percig előfőzzük benne. A pereceket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kenjük meg tetejüket a felvert tojással és szórjuk meg mákkal.
Nagyjából 15 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
Tipp:
Sosem készítettem még olyan péksüteményt, amit sütés előtt szódabikarbónás vízben kellett előfőzni. Kicsit féltem tőle, de szerencsére kár volt. A perec puha és foszlós, imádtuk! :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »