Töltött linzerek recept
Hozzávalók:
- 75 dkg liszt
- 50 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 0,5 csomag sütőpor
A díszítéshez:
- tortabevonó csoki
- baracklekvár a tölteléknek
- hópehely/cukorka
- csokidrazsé
Elkészítése:
A lisztet a cukorral elkeverem, hozzámorzsolom a margarint, majd a többi hozzávalóval együtt összeállítom a tésztát. Fóliába csomagolva hűtőbe teszem 1 éjszakára.
Kagylóformákat készítek elő, melyeket megtöltök a tésztával. 200 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütöm.
Kihűlés után 1-1 kagylót baracklekvárral összeragasztok. Hagyom kicsit pihenni őket, majd gőz felett megolvasztott tortabevonóba mártom. Hópehely (vagy bármilyen más) cukorral dekorálom.
Hideg helyre tesszük dermedésig, és már fogyasztható is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

