Töltött linzerek recept

Hozzávalók:
- 75 dkg liszt
- 50 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 0,5 csomag sütőpor
A díszítéshez:
- tortabevonó csoki
- baracklekvár a tölteléknek
- hópehely/cukorka
- csokidrazsé
Elkészítése:
A lisztet a cukorral elkeverem, hozzámorzsolom a margarint, majd a többi hozzávalóval együtt összeállítom a tésztát. Fóliába csomagolva hűtőbe teszem 1 éjszakára.
Kagylóformákat készítek elő, melyeket megtöltök a tésztával. 200 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütöm.
Kihűlés után 1-1 kagylót baracklekvárral összeragasztok. Hagyom kicsit pihenni őket, majd gőz felett megolvasztott tortabevonóba mártom. Hópehely (vagy bármilyen más) cukorral dekorálom.
Hideg helyre tesszük dermedésig, és már fogyasztható is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »