Töltött linzerek recept

Hozzávalók:
- 75 dkg liszt
- 50 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 0,5 csomag sütőpor
A díszítéshez:
- tortabevonó csoki
- baracklekvár a tölteléknek
- hópehely/cukorka
- csokidrazsé
Elkészítése:
A lisztet a cukorral elkeverem, hozzámorzsolom a margarint, majd a többi hozzávalóval együtt összeállítom a tésztát. Fóliába csomagolva hűtőbe teszem 1 éjszakára.
Kagylóformákat készítek elő, melyeket megtöltök a tésztával. 200 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütöm.
Kihűlés után 1-1 kagylót baracklekvárral összeragasztok. Hagyom kicsit pihenni őket, majd gőz felett megolvasztott tortabevonóba mártom. Hópehely (vagy bármilyen más) cukorral dekorálom.
Hideg helyre tesszük dermedésig, és már fogyasztható is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »