Töltött habcsók recept
Hozzávalók:
A habcsókhoz:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 ek darált dió
A krémhez:
- 4 ek porcukor
- 50 ml kávé
- 50 ml tej
- 1 ek sima liszt
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
Habcsók készítése:
Forró vízfürdőben egy magasabb fazékban kézi mixerrel kemény habot verünk a tojásfehérjékből és a cukrokból. Ezután kivesszük a fazekat a vízből és a kemény habot óvatosan összekeverjük a darált dióval. A diós habot nyomózsákba tesszük és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomjuk a formákat. (Ez lehet kerek, ovális vagy hosszúkás forma.) Előremelegített sütőben 135 fokon 25 percet sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Krém készítése:
Egy száraz fazékba rakjuk a 4 evőkanál porcukrot és karamellizáljuk. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a kávét és a tejet, keverjük, míg felolvad a karamell, majd hozzáadjuk a lisztet, és kavargatva sűrű pudingot főzünk. Hagyjuk kihűlni. A puha vajat kézi mixer segítségével összedolgozzuk a kihűlt pudinggal. A kész krémet nyomózsákba tesszük és megtöltjük a habcsókok felét majd a másik felével letakarjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »

