Töltött habcsók recept

Hozzávalók:
A habcsókhoz:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 ek darált dió
A krémhez:
- 4 ek porcukor
- 50 ml kávé
- 50 ml tej
- 1 ek sima liszt
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
Habcsók készítése:
Forró vízfürdőben egy magasabb fazékban kézi mixerrel kemény habot verünk a tojásfehérjékből és a cukrokból. Ezután kivesszük a fazekat a vízből és a kemény habot óvatosan összekeverjük a darált dióval. A diós habot nyomózsákba tesszük és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomjuk a formákat. (Ez lehet kerek, ovális vagy hosszúkás forma.) Előremelegített sütőben 135 fokon 25 percet sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Krém készítése:
Egy száraz fazékba rakjuk a 4 evőkanál porcukrot és karamellizáljuk. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a kávét és a tejet, keverjük, míg felolvad a karamell, majd hozzáadjuk a lisztet, és kavargatva sűrű pudingot főzünk. Hagyjuk kihűlni. A puha vajat kézi mixer segítségével összedolgozzuk a kihűlt pudinggal. A kész krémet nyomózsákba tesszük és megtöltjük a habcsókok felét majd a másik felével letakarjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »