Töltött diós puszedli recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg darált dió
- 30 dkg cukor
- 1 dl tej
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 ek étkezési keményítő
Töltelék:
- 10 dkg étcsoki, minimum 75 %-os
- 1 dl habtejszín
- 1 ek olaj
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
Díszítés:
- egész diószemek
- tortabevonó
Elkészítése:
A darált diót összekeverjük a cukorral, majd a forró tejjel leöntjük és hagyom kihűlni. Közben a tojásfehérjéből kemény habot verünk és a keményítőt belekeverjük, majd a diót is.
Kanállal halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól távolabb és előmelegített sütőben 10 perc alatt 200 fokon megsütjük.
Amíg hűl a tészta, addig a csokoládét gőz felett megolvasztjuk az olajjal és a cukorral, majd a tejszínt belekeverjük és amikor egyneművé válik, a margarinnal is jól elkeverjük.
Hagyjuk hűlni, majd 2-2 puszedlit összeragasztunk a csokis krémmel és a tetejét csokival csurgatjuk le, majd dió szemekkel díszítjük. Behűtjük, majd dobozoljuk. Minél tovább áll, annál porhanyósabb, finomabb. Dobozban sokáig eláll, már ha marad. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »