Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött diós puszedli recept

Töltött diós puszedli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 10 dkg darált dió
    • 30 dkg cukor
    • 1 dl tej
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 2 ek étkezési keményítő

    Töltelék:

    • 10 dkg étcsoki, minimum 75 %-os
    • 1 dl habtejszín
    • 1 ek olaj
    • 10 dkg margarin
    • 5 dkg porcukor

    Díszítés:

    • egész diószemek
    • tortabevonó

    Elkészítése:

    A darált diót összekeverjük a cukorral, majd a forró tejjel leöntjük és hagyom kihűlni. Közben a tojásfehérjéből kemény habot verünk és a keményítőt belekeverjük, majd a diót is.

    Kanállal halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól távolabb és előmelegített sütőben 10 perc alatt 200 fokon megsütjük.

    Amíg hűl a tészta, addig a csokoládét gőz felett megolvasztjuk az olajjal és a cukorral, majd a tejszínt belekeverjük és amikor egyneművé válik, a margarinnal is jól elkeverjük.

    Hagyjuk hűlni, majd 2-2 puszedlit összeragasztunk a csokis krémmel és a tetejét csokival csurgatjuk le, majd dió szemekkel díszítjük. Behűtjük, majd dobozoljuk. Minél tovább áll, annál porhanyósabb, finomabb. Dobozban sokáig eláll, már ha marad. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá