Töltött diós puszedli recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg darált dió
- 30 dkg cukor
- 1 dl tej
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 ek étkezési keményítő
Töltelék:
- 10 dkg étcsoki, minimum 75 %-os
- 1 dl habtejszín
- 1 ek olaj
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
Díszítés:
- egész diószemek
- tortabevonó
Elkészítése:
A darált diót összekeverjük a cukorral, majd a forró tejjel leöntjük és hagyom kihűlni. Közben a tojásfehérjéből kemény habot verünk és a keményítőt belekeverjük, majd a diót is.
Kanállal halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól távolabb és előmelegített sütőben 10 perc alatt 200 fokon megsütjük.
Amíg hűl a tészta, addig a csokoládét gőz felett megolvasztjuk az olajjal és a cukorral, majd a tejszínt belekeverjük és amikor egyneművé válik, a margarinnal is jól elkeverjük.
Hagyjuk hűlni, majd 2-2 puszedlit összeragasztunk a csokis krémmel és a tetejét csokival csurgatjuk le, majd dió szemekkel díszítjük. Behűtjük, majd dobozoljuk. Minél tovább áll, annál porhanyósabb, finomabb. Dobozban sokáig eláll, már ha marad. :)