Töltött diós puszedli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 10 dkg darált dió
  • 30 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 4 tojásfehérje
  • 2 ek étkezési keményítő

Töltelék:

  • 10 dkg étcsoki, minimum 75 %-os
  • 1 dl habtejszín
  • 1 ek olaj
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor

Díszítés:

  • egész diószemek
  • tortabevonó

Elkészítése:

A darált diót összekeverjük a cukorral, majd a forró tejjel leöntjük és hagyom kihűlni. Közben a tojásfehérjéből kemény habot verünk és a keményítőt belekeverjük, majd a diót is.

Kanállal halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól távolabb és előmelegített sütőben 10 perc alatt 200 fokon megsütjük.

Amíg hűl a tészta, addig a csokoládét gőz felett megolvasztjuk az olajjal és a cukorral, majd a tejszínt belekeverjük és amikor egyneművé válik, a margarinnal is jól elkeverjük.

Hagyjuk hűlni, majd 2-2 puszedlit összeragasztunk a csokis krémmel és a tetejét csokival csurgatjuk le, majd dió szemekkel díszítjük. Behűtjük, majd dobozoljuk. Minél tovább áll, annál porhanyósabb, finomabb. Dobozban sokáig eláll, már ha marad. :)