Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tökös pite recept

Tökös pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 25 dkg margarin
    • 12 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája + 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája a kenéshez
    • 40 dkg liszt
    • fél csomag sütőpor
    • 3-4 ek tejföl
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • csipet só

    Töltelékhez:

    • 1 nagy sütőtök
    • 1 ek olaj
    • 5-6 ek cukor
    • 1-2 tk fahéj
    • zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    Összeállítjuk a tésztát. A lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a margarint, (én reszelni szoktam), majd adjuk hozzá a többi alapanyagot. Az egészet alaposan összegyúrjuk és két egyenlő részre osztjuk. A tészta egyik felét egy kisebb tepsi méretűre nyújtjuk és a kikent tepsibe rakjuk, majd megszórjuk zsemlemorzsával, hogy a tök kieresztett levét ne a tészta vegye fel.

    A tököt meghámozzuk, lereszeljük és a cukorral, fahéjjal megdinszteljük egy pici olajon, majd a tésztára rakjuk, utána a tészta másik felét rátesszük. Villával megszurkáljuk, tojás sárgájával megkenjük és megsütjük előmelegített 180 fokos sütőben, aranybarnára.

    Tipp:

    A tetejét lehet porcukrozni, de én nem szoktam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá