Tökös pite recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Összeállítjuk a tésztát. A lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a margarint, (én reszelni szoktam), majd adjuk hozzá a többi alapanyagot. Az egészet alaposan összegyúrjuk és két egyenlő részre osztjuk. A tészta egyik felét egy kisebb tepsi méretűre nyújtjuk és a kikent tepsibe rakjuk, majd megszórjuk zsemlemorzsával, hogy a tök kieresztett levét ne a tészta vegye fel.
A tököt meghámozzuk, lereszeljük és a cukorral, fahéjjal megdinszteljük egy pici olajon, majd a tésztára rakjuk, utána a tészta másik felét rátesszük. Villával megszurkáljuk, tojás sárgájával megkenjük és megsütjük előmelegített 180 fokos sütőben, aranybarnára.
Tipp:
A tetejét lehet porcukrozni, de én nem szoktam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

