Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
Összeállítjuk a tésztát. A lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a margarint, (én reszelni szoktam), majd adjuk hozzá a többi alapanyagot. Az egészet alaposan összegyúrjuk és két egyenlő részre osztjuk. A tészta egyik felét egy kisebb tepsi méretűre nyújtjuk és a kikent tepsibe rakjuk, majd megszórjuk zsemlemorzsával, hogy a tök kieresztett levét ne a tészta vegye fel.
A tököt meghámozzuk, lereszeljük és a cukorral, fahéjjal megdinszteljük egy pici olajon, majd a tésztára rakjuk, utána a tészta másik felét rátesszük. Villával megszurkáljuk, tojás sárgájával megkenjük és megsütjük előmelegített 180 fokos sütőben, aranybarnára.
A tetejét lehet porcukrozni, de én nem szoktam.