Tökös-diós kevert recept

Hozzávalók:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg cukor
- 35 dkg finomliszt
- 40 dkg spárgatök
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 kk szódabikarbóna
- 10 dkg dió (darált)
- 1 kávéskanál fahéj
- 2 dl napraforgó olaj
- 1.5 dl tej
- 1 teáskanál só
Elkészítése:
A tököt meghámozzuk, a belsejét kiszedjük, legyaluljuk és lesózzuk.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
Fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a darált diót, a szódabikarbónát, a fahéjt, a vaníliás cukrot, a tejet és az olajat.
Végén beleforgatjuk a kinyomkodott tököt.
Őzgerincsütőket vajjal kikenjük,liszttel megszórjuk,beleöntjük a masszát és lassan sütjük tűpróbáig.
Amikor megsült,kicsit hagyjuk kihűlni,porcukorral meghintjük és szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »