Tökös-diós kevert recept
Hozzávalók:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg cukor
- 35 dkg finomliszt
- 40 dkg spárgatök
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 kk szódabikarbóna
- 10 dkg dió (darált)
- 1 kávéskanál fahéj
- 2 dl napraforgó olaj
- 1.5 dl tej
- 1 teáskanál só
Elkészítése:
A tököt meghámozzuk, a belsejét kiszedjük, legyaluljuk és lesózzuk.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
Fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a darált diót, a szódabikarbónát, a fahéjt, a vaníliás cukrot, a tejet és az olajat.
Végén beleforgatjuk a kinyomkodott tököt.
Őzgerincsütőket vajjal kikenjük,liszttel megszórjuk,beleöntjük a masszát és lassan sütjük tűpróbáig.
Amikor megsült,kicsit hagyjuk kihűlni,porcukorral meghintjük és szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

