Tökös-diós kevert recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg cukor
- 35 dkg finomliszt
- 40 dkg spárgatök
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 kk szódabikarbóna
- 10 dkg dió (darált)
- 1 kávéskanál fahéj
- 2 dl napraforgó olaj
- 1.5 dl tej
- 1 teáskanál só
Elkészítése:
A tököt meghámozzuk, a belsejét kiszedjük, legyaluljuk és lesózzuk.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
Fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a darált diót, a szódabikarbónát, a fahéjt, a vaníliás cukrot, a tejet és az olajat.
Végén beleforgatjuk a kinyomkodott tököt.
Őzgerincsütőket vajjal kikenjük,liszttel megszórjuk,beleöntjük a masszát és lassan sütjük tűpróbáig.
Amikor megsült,kicsit hagyjuk kihűlni,porcukorral meghintjük és szeleteljük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.