Tökös-diós kevert recept

Hozzávalók:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg cukor
- 35 dkg finomliszt
- 40 dkg spárgatök
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 kk szódabikarbóna
- 10 dkg dió (darált)
- 1 kávéskanál fahéj
- 2 dl napraforgó olaj
- 1.5 dl tej
- 1 teáskanál só
Elkészítése:
A tököt meghámozzuk, a belsejét kiszedjük, legyaluljuk és lesózzuk.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
Fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a darált diót, a szódabikarbónát, a fahéjt, a vaníliás cukrot, a tejet és az olajat.
Végén beleforgatjuk a kinyomkodott tököt.
Őzgerincsütőket vajjal kikenjük,liszttel megszórjuk,beleöntjük a masszát és lassan sütjük tűpróbáig.
Amikor megsült,kicsit hagyjuk kihűlni,porcukorral meghintjük és szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »