Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tökös-diós kevert recept

Tökös-diós kevert
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg cukor
    • 35 dkg finomliszt
    • 40 dkg spárgatök
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 10 dkg dió (darált)
    • 1 kávéskanál fahéj
    • 2 dl napraforgó olaj
    • 1.5 dl tej
    • 1 teáskanál só

    Elkészítése:

    A tököt meghámozzuk, a belsejét kiszedjük, legyaluljuk és lesózzuk.

    A tojásokat a cukorral habosra keverjük.

    Fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a darált diót, a szódabikarbónát, a fahéjt, a vaníliás cukrot, a tejet és az olajat.

    Végén beleforgatjuk a kinyomkodott tököt.

    Őzgerincsütőket vajjal kikenjük,liszttel megszórjuk,beleöntjük a masszát és lassan sütjük tűpróbáig.

    Amikor megsült,kicsit hagyjuk kihűlni,porcukorral meghintjük és szeleteljük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá