Tökös-diós kevert

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 35 dkg finomliszt
  • 40 dkg spárgatök
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 10 dkg dió (darált)
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 2 dl napraforgó olaj
  • 1.5 dl tej
  • 1 teáskanál só

Elkészítése:

A tököt meghámozzuk, a belsejét kiszedjük, legyaluljuk és lesózzuk.

A tojásokat a cukorral habosra keverjük.

Fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a darált diót, a szódabikarbónát, a fahéjt, a vaníliás cukrot, a tejet és az olajat.

Végén beleforgatjuk a kinyomkodott tököt.

Őzgerincsütőket vajjal kikenjük,liszttel megszórjuk,beleöntjük a masszát és lassan sütjük tűpróbáig.

Amikor megsült,kicsit hagyjuk kihűlni,porcukorral meghintjük és szeleteljük.