Tojáslinzer recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 tasak vaníliás cukor
- 20 dkg vaj/margarin
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 citrom reszelt héja
- baracklekvár a töltéshez
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral, majd hozzáadjuk a cukrokat, a tojássárgáját, a vajat/margarint, és belereszeljük a citrom héját. Alaposan összedolgozzuk.
Lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra elnyújtjuk. (Én nem szoktam a tésztát hűtőben pihentetni.) Egy tojás formájú kiszúróval kiszaggatjuk, majd minden második közepére lyukat készítünk egy egész kicsi pogácsa szaggatóval. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 8 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, egy teli és egy lyukas linzert egy kiskanál lekvárral összeragasztunk.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Nincs ünnep linzer nélkül. Most alkalomhoz illően tojás formában készült. Sajnos nem volt ovális formám, de feláldoztam egy nagyobb pogácsa szaggatót, és magam hajlítottam a kívánt alakra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »

