Tojáslinzer recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 tasak vaníliás cukor
- 20 dkg vaj/margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 citrom reszelt héja
- baracklekvár a töltéshez
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral, majd hozzáadjuk a cukrokat, a tojássárgáját, a vajat/margarint, és belereszeljük a citrom héját. Alaposan összedolgozzuk.
Lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra elnyújtjuk. (Én nem szoktam a tésztát hűtőben pihentetni.) Egy tojás formájú kiszúróval kiszaggatjuk, majd minden második közepére lyukat készítünk egy egész kicsi pogácsa szaggatóval. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 8 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, egy teli és egy lyukas linzert egy kiskanál lekvárral összeragasztunk.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Nincs ünnep linzer nélkül. Most alkalomhoz illően tojás formában készült. Sajnos nem volt ovális formám, de feláldoztam egy nagyobb pogácsa szaggatót, és magam hajlítottam a kívánt alakra.