Tojáslinzer recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 tasak vaníliás cukor
- 20 dkg vaj/margarin
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 citrom reszelt héja
- baracklekvár a töltéshez
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral, majd hozzáadjuk a cukrokat, a tojássárgáját, a vajat/margarint, és belereszeljük a citrom héját. Alaposan összedolgozzuk.
Lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra elnyújtjuk. (Én nem szoktam a tésztát hűtőben pihentetni.) Egy tojás formájú kiszúróval kiszaggatjuk, majd minden második közepére lyukat készítünk egy egész kicsi pogácsa szaggatóval. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 8 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, egy teli és egy lyukas linzert egy kiskanál lekvárral összeragasztunk.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Nincs ünnep linzer nélkül. Most alkalomhoz illően tojás formában készült. Sajnos nem volt ovális formám, de feláldoztam egy nagyobb pogácsa szaggatót, és magam hajlítottam a kívánt alakra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »