Tojáslinzer recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 tasak vaníliás cukor
- 20 dkg vaj/margarin
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 citrom reszelt héja
- baracklekvár a töltéshez
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral, majd hozzáadjuk a cukrokat, a tojássárgáját, a vajat/margarint, és belereszeljük a citrom héját. Alaposan összedolgozzuk.
Lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra elnyújtjuk. (Én nem szoktam a tésztát hűtőben pihentetni.) Egy tojás formájú kiszúróval kiszaggatjuk, majd minden második közepére lyukat készítünk egy egész kicsi pogácsa szaggatóval. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 8 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, egy teli és egy lyukas linzert egy kiskanál lekvárral összeragasztunk.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Nincs ünnep linzer nélkül. Most alkalomhoz illően tojás formában készült. Sajnos nem volt ovális formám, de feláldoztam egy nagyobb pogácsa szaggatót, és magam hajlítottam a kívánt alakra.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »