Tojáslinzer

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 20 dkg vaj/margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • baracklekvár a töltéshez

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral, majd hozzáadjuk a cukrokat, a tojássárgáját, a vajat/margarint, és belereszeljük a citrom héját. Alaposan összedolgozzuk.

Lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra elnyújtjuk. (Én nem szoktam a tésztát hűtőben pihentetni.) Egy tojás formájú kiszúróval kiszaggatjuk, majd minden második közepére lyukat készítünk egy egész kicsi pogácsa szaggatóval. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon 8 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt, egy teli és egy lyukas linzert egy kiskanál lekvárral összeragasztunk.

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp:

Nincs ünnep linzer nélkül. Most alkalomhoz illően tojás formában készült. Sajnos nem volt ovális formám, de feláldoztam egy nagyobb pogácsa szaggatót, és magam hajlítottam a kívánt alakra.