Tojásfehérjés sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 10 dkg cukor
- 13 dkg margarin
- 13 dkg liszt
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 tk sütőpor
- 1 tábla étcsokoládé nagyobb darabokra vágva
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral felverjük, de nem kell keményre, egy kicsit maradjon folyós. A margarint megolvasztjuk, majd langyosan a habhoz csurgatjuk és a gépi habverővel lassú fokozaton beledolgozzuk.
A lisztben elkeverjük a sütőport és apránként a habhoz dolgozzuk, ezt is lehet nyugodtan géppel keverni.
A masszába belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét, majd a csokit is beledolgozzuk.
Egy őzgerincformát vagy kalácsformát sütőpapírral bélelünk, a masszát beleöntjük és 170 fokra előmelegített sütőben kb 35-40 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »