Tojásfehérjés sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 10 dkg cukor
- 13 dkg margarin
- 13 dkg liszt
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 tk sütőpor
- 1 tábla étcsokoládé nagyobb darabokra vágva
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral felverjük, de nem kell keményre, egy kicsit maradjon folyós. A margarint megolvasztjuk, majd langyosan a habhoz csurgatjuk és a gépi habverővel lassú fokozaton beledolgozzuk.
A lisztben elkeverjük a sütőport és apránként a habhoz dolgozzuk, ezt is lehet nyugodtan géppel keverni.
A masszába belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét, majd a csokit is beledolgozzuk.
Egy őzgerincformát vagy kalácsformát sütőpapírral bélelünk, a masszát beleöntjük és 170 fokra előmelegített sütőben kb 35-40 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »