Tojásfehérjés sütemény recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 10 dkg cukor
- 13 dkg margarin
- 13 dkg liszt
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 tk sütőpor
- 1 tábla étcsokoládé nagyobb darabokra vágva
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral felverjük, de nem kell keményre, egy kicsit maradjon folyós. A margarint megolvasztjuk, majd langyosan a habhoz csurgatjuk és a gépi habverővel lassú fokozaton beledolgozzuk.
A lisztben elkeverjük a sütőport és apránként a habhoz dolgozzuk, ezt is lehet nyugodtan géppel keverni.
A masszába belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét, majd a csokit is beledolgozzuk.
Egy őzgerincformát vagy kalácsformát sütőpapírral bélelünk, a masszát beleöntjük és 170 fokra előmelegített sütőben kb 35-40 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.