Tojásfehérjés sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 tojás fehérje
  • 10 dkg cukor
  • 13 dkg margarin
  • 13 dkg liszt
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tábla étcsokoládé nagyobb darabokra vágva

Elkészítése:

A tojások fehérjét a cukorral felverjük, de nem kell keményre, egy kicsit maradjon folyós. A margarint megolvasztjuk, majd langyosan a habhoz csurgatjuk és a gépi habverővel lassú fokozaton beledolgozzuk.

A lisztben elkeverjük a sütőport és apránként a habhoz dolgozzuk, ezt is lehet nyugodtan géppel keverni.

A masszába belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét, majd a csokit is beledolgozzuk.

Egy őzgerincformát vagy kalácsformát sütőpapírral bélelünk, a masszát beleöntjük és 170 fokra előmelegített sütőben kb 35-40 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!