Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Toffifee sütemény recept

Toffifee sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12,5 dkg margarin
    • 1 csomag sütőpor
    • fél üveg mogyorókrém
    • 3 evőkanál porcukor
    • 7 evő kanál liszt

    A krémhez:

    • 7 dl tej
    • kb 50 db karamellás cukor (tejkaramella)
    • 3 evőkanál porcukor
    • 4 evőkanál liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 kanál cukor
    • 1 dl víz
    • 12,5 dkg margarin
    • fél üveg mogyorókrém

    A tetejére:

    • 15 dkg apróra vágott mogyoró

    Elkészítése:

    A  tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a vajjal, porcukorral habosra keverjük, ez kb 15 perc, majd hozzáadjuk a kissé megolvasztott mogyorókrémet.

    A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral alaposan elkeverjük, lassan hozzáadjuk a tojás sárgájás masszánkhoz, elkeverjük és kanalanként hozzáadjuk tojás fehérjét, finoman, hogy ne törjük össze.

    Egy tepsit kiolajozunk, teszünk bele zsírpapírt és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kihűlt lehúzzuk róla a papírt és cérnával 3 darabra vágjuk fel.

    A krémhez a 2 kanál cukrot karamellizáljuk, felöntjük 1 dl hideg vízzel, ne ijedjünk meg, a cukor a további melegedéstől felolvad. A 7 dl tejhez hozzá öntjük a karamellizált cukrot, majd a tejbe beletesszük a margarint. Elkezdjük langyosítani, mikor már félig langyos hozzáadjuk a karamellás cukrokat.

    A lisztet egy pohárba kikeverjük a tojás sárgájával, a porcukorral és egy kevés tejjel teljesen csomó mentesre. Ha felforrt a tejünk, hozzáadjuk a tojás sárgájás masszát  és nagyon lassú tűzön sűrűn kevergetve besűrítsük.

    Ha nem találjuk sűrűnek, nyugodtan adható a krémhez még kevés liszt. A krémet félig kihűtjük és elkezdjük a lapokat megkenni vele. Minden krém tetejére kenünk vékonyan kissé megolvasztott mogyorókrémet.

    Rétegezzük a süteményt krém, mogyorókrém, lap amíg el nem fogy. A tetejét is kenjük meg krémmel és végül szórjunk rá apróra vágott földi mogyorót.

    JÓ ÉTVÁGYAT

    Tipp:

    Kissé macerás de, isteni finom sütemény

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá