Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a vajjal, porcukorral habosra keverjük, ez kb 15 perc, majd hozzáadjuk a kissé megolvasztott mogyorókrémet.
A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral alaposan elkeverjük, lassan hozzáadjuk a tojás sárgájás masszánkhoz, elkeverjük és kanalanként hozzáadjuk tojás fehérjét, finoman, hogy ne törjük össze.
Egy tepsit kiolajozunk, teszünk bele zsírpapírt és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kihűlt lehúzzuk róla a papírt és cérnával 3 darabra vágjuk fel.
A krémhez a 2 kanál cukrot karamellizáljuk, felöntjük 1 dl hideg vízzel, ne ijedjünk meg, a cukor a további melegedéstől felolvad. A 7 dl tejhez hozzá öntjük a karamellizált cukrot, majd a tejbe beletesszük a margarint. Elkezdjük langyosítani, mikor már félig langyos hozzáadjuk a karamellás cukrokat.
A lisztet egy pohárba kikeverjük a tojás sárgájával, a porcukorral és egy kevés tejjel teljesen csomó mentesre. Ha felforrt a tejünk, hozzáadjuk a tojás sárgájás masszát és nagyon lassú tűzön sűrűn kevergetve besűrítsük.
Ha nem találjuk sűrűnek, nyugodtan adható a krémhez még kevés liszt. A krémet félig kihűtjük és elkezdjük a lapokat megkenni vele. Minden krém tetejére kenünk vékonyan kissé megolvasztott mogyorókrémet.
Rétegezzük a süteményt krém, mogyorókrém, lap amíg el nem fogy. A tetejét is kenjük meg krémmel és végül szórjunk rá apróra vágott földi mogyorót.
JÓ ÉTVÁGYAT
Kissé macerás de, isteni finom sütemény